Alles over | Portugees landskampioen en PSV delen knappe statistiek
Datum: 01-10-2024  Bron: psv.nl
Het is pas de tweede keer dat PSV en Sporting Club de Portugal elkaar treffen in een Europees toernooi. Vijf jaar geleden speelden ze tegen elkaar in de groepsfase van de UEFA Europa League. Ditmaal staan ze tegenover elkaar op het grootste Europese podium: de UEFA Champions League.

Tijdens de vorige wedstrijd in Eindhoven was PSV met 3-2 te sterk voor de Portugezen. Donyell Malen, Timo Baumgartl en een eigen doelpunt van Sebastián Coates verzorgden de PSV-productie. Bruno Fernandes en Pedro Mendes scoorden voor Sporting CP. In het daaropvolgende uitduel waren de Portugezen te sterk. Luiz Phellype, Bruno Fernandes (2) en Jérémy Mathieu zorgden voor een 4-0 eindstand in het voordeel van de uitploeg van vanavond.

Spitsen
PSV heeft in Luuk de Jong een topspits van formaat, maar ook de bezoekers beschikken over een echte goalgetter. Viktor Gyökeres wist tot afgelopen weekend in al zijn wedstrijden van dit seizoen te scoren. Met veertien doelpunten en vier assists in tien wedstrijden moet PSV hem zien af te stoppen. Alleen in de wedstrijd tegen Estoril Praia van afgelopen weekend was hij niet direct betrokken bij een doelpunt. Vorig seizoen scoorde de 26-jarige Zweed 43 keer in 50 wedstrijden.

Competitie
Het Europese avontuur van Sporting CP is begonnen met een 2-0 overwinning op LOSC Lille. Als je kijkt naar de stand in de nationale competities van beide teams valt één ding op. Zowel PSV als Sporting CP hebben allebei nog geen punt laten liggen in de zeven wedstrijden die ze hebben gespeeld. Ook vorig seizoen waren beide teams in vorm. PSV behaalde 91 punten in 34 wedstrijden, terwijl Sporting CP één punt minder verzamelde in evenveel duels. Hierdoor kroonden beide teams zich tot landskampioen.

Selectie
Op dit moment heeft Sporting CP één Nederlander in de selectie: Jeremiah St. Juste komt sinds 2022 uit voor de Portugese club waar Rúben Amorim sinds 4 maart 2020 coach is. Oud Excelsior Rotterdam-speler Marcus Edwards speelt ook voor de Portugese topclub. Echter, Amorin kan naar alle waarschijnlijkheid geen beroep doen op beide spelers. St. Juste is al een lange tijd geblesseerd en ook Edwards lijkt niet fit voor het treffen met PSV.

Elf spelers speelden in het verleden voor beide clubs. De meest recente is aanvaller Bruma. Stijn Schaars, huidig assistent van Peter Bosz, kwam ook voor beide clubs uit. Zakaria Labyad, Santiago Arias, Bryan Ruiz, Rabiu Ibrahim, Manoel, Stan Valckx, Marcos Joaquim dos Santos, Abel Xavier en Rob McDonald hebben ook het shirt van beide teams aangehad.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Ik wil het nu in de Eredivisie zien
Nieuws | Joey Veerman minimaal één maand aan de kant door liesblessure
Persconferentie | De kans is klein dat hij speelt
Alles Over | Luuk de Jong dichtbij historische mijlpaal in altijd lastig uitduel
Persconferentie | We moeten zondag laten zien dat wij de betere ploeg zijn

Volgende wedstrijd

AZ  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20